Pulpe lipicioase cu varza rosie

de papabundetot in Pui, 22 Sep 2013 | 3958 vizualizari

 

Fara sa exagerez cred ca ultima varza rosie pe care am mancat-o a fost facuta de bunica mea acum muuulti ani in urma,asa ca atunci cand am vazut varza asta rosie am luat-o fara sa ma gandesc ce si cum voi face din ea insa mi-a adus aminte de bunica…si atat :)

Cel putin in zona de unde provin eu (Tg Mures) varza rosie se face putin diferit de cea alba si cred ca de aceea e si mai aromata si are o savoare aparte…sau e pentru ca nu am mai mancat eu de mult :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 1 varza rosie
  • sare,piper
  • 2 lingurite zahar
  • 3 lingurite otet de mere

Pentru pulpe:

  • 6 pulpe fara os
  • apa de flori de portocal
  • sos soia,
  • ienibahar
  • scortisoara,curry
  • ulei de rapita,
  • o lingura miere susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe lipicioase cu varza rosie:

Pulpele le-am pus la marinat in sos soia,curry,scortisoara,apa de flori de portocal,ienibahar,varza,am spalat-o si am taiat-o fasii cat am putut eu de subtiri  si am presarat peste ea sare si piper,am amestecat-o bine si am pus-o la foc.Am pus o cratita cu ulei de rapita la foc,cand aceasta s-a incins bine am pus varza in ea si am lasat-o sa se faca la foc mediu,amestecand din cand in cand.

Pulpele cu tot cu marinata le-am pus intr-o tava la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos,iar in ultimele 5 minute in care le-am tinut la cuptor,am pus peste ele miere de albine si am presarat susan.

Cand varza s-a inmuiat si parea ca e facuta,am pus peste ea otetul amestecat cu zaharul si am mai lasat 5 minute la foc fara capac.

Am servit varza alaturi de pulpele lipicioase si minunate.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe lipicioase cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

22.09.2013, 18:53

E foarte buna varza rosie gatita!

Rocsi 1

22.09.2013, 22:35

Pap si eu o pulpita

Rahela Velicu 1

12.11.2016, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe marinate la cuptor